Ayurvedische massage

De Ayurveda is een eeuwenoude traditionele, Indiase natuurgeneeskunde, die letterlijk "inzicht in het leven" betekent. De Ayurveda omvat massage, yoga, voedingsleer en meditatie. In de dorpen in India is massage een wekelijkse familiehappening.

De Ayurvedische ontspanningsmassage helpt je, lichamelijk en geestelijk weer in balans te komen. De masssage die ik je geef is een massage uit Noord-India. Er wordt gewerkt met een matige hoeveelheid olie, net zoveel als de huid kan opnemen. De olie komt rechtstreeks uit India en heeft een basis van sesamolie, waaraan een grote hoeveelheid kruiden is toegevoegd. De 100% natuurlijke olie is voedend voor de huid en houdt haar soepel. Via de haarzakjes bereikt het de fijnste zenuwvezels en versterkt zo het zenuwstelsel. Oliemasssage helpt ook vocht vast te houden in de huid, wat zorgt voor een minder snelle veroudering van de huid.

De nadruk van de massage ligt op voet-, hand- en hoofdmassage. Verder krijgen de gewrichten veel aandacht, evenals de andere knooppunten in het lichaam, zoals van de spieren, bloedvaten, zenuwen, lymfevaten en aderen.

Wat is de werking van een Ayurvedische masssage?

De massage zorgt voor fysieke ontspanning, geestelijke ontspanning, en vermindering van allerlei klachten zoals vermoeidheid, stress, hoofdpijn en slapeloosheid. Het geeft vitaliteit, verjonging van de huid en soepelheid van spieren en gewrichten. Voorts bevordert de massage het afvoeren van afvalstoffen en stimuleert het allerlei lichaamsfuncties, zoals de ademhaling en de bloedsomloop.

Ook zelfmassage behoort in de Ayurvedische leefstijl bij het dagelijks ritueel. Het is net zo ontspannend en vitaliserend. Deze zelfmassage kun je ook bij mij leren.

Na een goede Ayurvedische massage voelen je lichaam en geest heel ontspannen en soepel.

 

 

- terug -