Hotstone massage

Deze massage levert je een totaal andere ervaring op dan je gewend bent.
Het gebruik van warme stenen verhoogt de lichaamstemperatuur wat aangenaam kan zijn en voor een diepere ontspanning zorgt. De stenen verwarmen het lichaam ook plaatselijk en stimuleren processen als ontgiften, genezen, ontspannen en bewust maken. Door de stenen op specifieke plaatsen te leggen kan het warmte-effect ook doelbewust toegepast worden, bijvoorbeeld op koude plekken en plaatsen die aandacht nodig hebben. Het gewicht van de stenen zorgt voor een druk die een stretchend of compressie-effect kan hebben en het weghalen van een zware steen kan een verlichtend effect hebben.

Ik zal de stenen op verschillende plekken op je lichaam neerleggen én ik zal ermee masseren, waarbij ik technieken uit de integratieve massage gebruik. In dit laatste geval zijn de stenen een verlengstuk van mijn handen.

Ik gebruik zwarte basaltstenen (=gestolde lava) die uit zeer schone gebieden komen met vulkanen en een hoog energieniveau. Wie gevoelig is voor energie zal daarom ontdekken dat deze stenen een kracht van zichzelf hebben die meer is dan van een willekeurige steen.

Effecten van een Hotstone massage:
De stenen zijn een soort radiators. Ze slaan warmte op en dragen het over naar het lichaam. De warmte dringt tot ca 3-4 cm door in het spierweefsel; de spieren worden soepeler. De bloedcirculatie en de stofwisseling nemen toe. Ook het lymfesysteem wordt geactiveerd. Hierdoor kan een behandeling met warme stenen ontgiftend, afvoerend, pijnverlichtend, stressverlichtend en ontspannend werken. Een goede Hotstone massage is vooral ook een ontspannend ritueel.

EEN GOEDE HOTSTONE MASSAGE KAN EEN INTENSE ERVARING ZIJN, DIE LANG DOORWERKT!

Wil je dit wel eens meemaken dan kan je een afspraak maken. Het is mogelijk een massage van een uur, vijf kwartier of anderhalf uur te boeken. Bij de massage van een uur wordt je hele achterkant uitgebreid gemasseerd. De voorkant krijgt ook veel aandacht bij de langere massages.
Na afloop van de massage krijg je een kopje thee wat je de gelegenheid geeft even bij te komen en eventueel te praten over wat er met je gebeurd is.

Er zijn ook cadeaubonnen te verkrijgen, leuk ingepakt zodat het meteen een mooi geschenk is.

'Het was een heerlijke ervaring, ik voelde mijn lichaam als het ware uitdijen en ontspannen terwijl ik van binnen een heel bijzondere meditatieve ervaring had.' Maya.

- terug -