Integratieve massage

Een belangrijke kwaliteit van Integratieve massage is zorgvuldig, integer, vol mededogen vanuit een open hart en een diepe bezieling masseren. Aangeraakt worden is een basisbehoefte van de mens. Het is in onze cultuur echter niet de gewoonste zaak van de wereld. In onze gestresste en afstandelijke wereld komt er steeds meer behoefte aan `gediplomeerde aanrakers' die liefdevol masseren. Wie ooit heeft genoten van een integratieve massage weet dat er weinig heerlijker ervaringen bestaan, dan het ontspannen gevoel dat over je komt wanneer je twee warme handen over je huid voelt dansen. Je drijft in een onmetelijke rust, de verkramping van je spieren laat zachtjes los en je voelt het bloed van top tot teen heerlijk tintelend stromen. Je voelt je achteraf vol energie, verkwikt en herboren.

INTEGRATIEVE MASSAGE laat drie verschillende massagevormen samensmelten tot ťťn vloeiend geheel.

  • Eerst word je in een dynamische massage op zachte en ritmische wijze gewiegd, gerold, gerekt en losgeschud. Dit werkt op een erg diep niveau openend en ontspannend.
  • Daarna ontvang je met warme olie een intuÔtieve massage. Rustige strijkingen, afgewisseld met diepere knedingen en fricties dragen bij aan een tedere weldaad voor lichaam en geest.
  • Tenslotte wordt met een polariteitsmassage geŽindigd. Door de handen zachtjes op verschillende plaatsen neer te leggen kan de levensenergie in je lichaam vrijer gaan stromen.

Eigenlijk combineert de integratieve massage drie wezenlijke instinctieve handelingen die een warme verzorgende moeder spontaan doet wanneer haar kind zich heeft bezeerd: het zachte wrijven op de pijnlijke plek, het rustige wiegen om het totaal tot rust te brengen en het liefdevol troostend neerleggen van de handen. Na de eerste kennismakingsmassage wordt een op je lijf geschreven combinatie gemaakt van de drie gebruikte massagevormen. Belangrijk tijdens deze massage is de holistische benadering, een integratie van lichaam, geest en ziel. Naast de heilzame, ontspannende werking op het lichaam is er een even grote aandacht voor het gevoel, de emotionele beleving en word je meegenomen naar een gebied van innerlijke stilte waar de diepste kern van je wezen ervaren wordt.

Wil je ook wel eens genieten van zo'n heerlijke ontspanningsmassage dan kan je een afspraak maken. Je kunt kiezen voor een massage van een uur, vijf kwartier of anderhalf uur. Na afloop drinken we nog een kopje thee en praten we na over je ervaringen en over je wensen voor een eventuele volgende keer. Je kunt ook een cadeaubon kopen, vanaf een half uur massage. In deze tijd waarin eigenlijk iedereen al alles heeft kan dit een leuk idee zijn.

'Wat me vooral opviel is dat een integratieve massage een heel andere ervaring is dan een "gewone" massage. Ik ervoer meer van mijn lichaam, ontdekte hoe gevoelig sommige plekken zijn waarvan ik dat niet verwachtte. Ik werd me van een aantal dingen bewust. Onbewust wilde ik de controle houden over mijn lijf maar het deed me beseffen dat dat juist niet hoefde. Ik kon dat idee toen loslaten. Voor mij was het dan ook een openbaring dat ik door bewust mijn lichaam te ervaren mijn ratio heel even kon loslaten. En dat sluit naadloos aan bij wat ik al een tijd probeer: meer balans vinden tussen ratio en gevoel. Het was een fijn cadeautje aan mezelf en zeker voor herhaling vatbaar.' Judith

- terug -