Massageles voor tweetallen

Massage is een van de simpelste manieren om te ontspannen, om lichamelijk ongemak te verzachten, om rust te vinden in een jachtig leven, om genegenheid te tonen en te ontvangen. Massage kan een nieuwe dimensie brengen in de relatie met je geliefde, je vriend of vriendin, broer, zus, vader, moeder….

Al eeuwenlang en in alle culturen gebruiken mensen hun handen om troost en genezing te bieden. Een goede massage komt tegemoet aan een van de meest fundamentele behoeften: warm, respectvol en liefdevol aangeraakt worden.
Integratieve massage combineert drie wezenlijke instinctieve handelingen die een warme verzorgende moeder spontaan doet wanneer haar kind zich heeft bezeerd: het zachte wrijven op de pijnlijke plek, het rustige wiegen om het totaal tot rust te brengen en het liefdevol troostend neerleggen van de handen.

In drie dagdelen leer je een ontspanningsmassage te geven met respect, zorg en aandacht voor jezelf en de ander.
We zullen gebruik maken van de technieken uit de integratieve massage, zoals knedingen en strijkingen met olie op de huid, zachtjes wiegen, polariteit (rustige en warme handopleggingen waarbij de energiedoorstroming wordt gestimuleerd). Alles wordt afgestemd op de ervaring die je al hebt met massage. Ervaring met masseren is dus niet nodig, maar kan wel want dan wordt daarop voortgebouwd.

Tijdens deze cursus krijg je veel persoonlijke aandacht en ondersteuning. De data worden in onderling overleg vastgesteld. Het is handig tussendoor thuis te oefenen, zodat je vragen en dergelijke de keer erna kunt bespreken.

'Wij vonden het verrijkend om samen jouw massagecursus te volgen. Wij hebben ervaren hoe rustgevend massage kan zijn. Vooral jouw goede instructie, het demonstreren en het op elkaar oefenen heeft ons veel geleerd. Ook de harmonieuze sfeer heeft hiertoe bijgedragen.'
Willem en Rosalie.

'Wij hebben ons hier erg op ons gemak gevoeld. De ruimte was erg prettig en de verzorging prima. We hebben je ervaren als een erg prettige vrouw. Je legde alles rustig uit zodat we goed hebben leren masseren. We zullen het missen; onze lessen bij jou. Moeder: ik voel me veel gezonder dan vóór de lessen. Minder strak in mijn lichaam.'
Moeder en dochter Danescu.

-terug-