Coaching bij het vergroten van het plezier in je leven

Ik had op een dag een gesprek met mijn vader over wat ik wil doen in mijn leven en hoe ik wil werken met mensen. Ik zei dat ik mensen wil begeleiden bij het meer plezier hebben in hun leven. Ik bied mensen begeleiding bij het meer gaan doen wat zij zelf willen en daardoor meer gaan genieten. Dit kan zijn op werkvlak, in hun relatie, hun seksleven, hun hobby’s, hun vakanties….

Mijn vader vertelde dat hij het jammer vond dat hij dat niet gedurfd heeft en dat hij dat soort hulp wel had kunnen gebruiken. Hij had gewoon geen aandacht besteed aan wat hij wilde. Bij doorvragen bleek dat hij werk had willen doen waarin hij gelukkig was geweest. Een baan waarin hij meer vrijheid had ervaren en meer in contact met mensen was geweest. Verder had er meer uitdaging in moeten zitten. Hij was elektrotechnisch tekenaar maar hij bleek vooral capabel op het gebied van `dingen uitzoeken en vormgeven’. Hij werkte in Den Haag, trouwde en verhuisde naar Rotterdam. Omdat hij geen reiskostenvergoeding zou krijgen van zijn baas in Den Haag heeft hij een andere baan aangenomen in Rotterdam. Maar bij zijn vorige baan lag zijn hart. Hij wilde goed voor zijn gezin zorgen en was bang dat die reiskosten financieel voor problemen zouden gaan zorgen.

Dit verhaal van mijn vader is illustratief voor wat veel mensen doen: ze gaan niet doen wat ze graag willen omdat ze zelf blokkades opwerpen. Dit kunnen financiële blokkades zijn, angsten, ergens bij willen horen, normen van de omgeving etc.

Veel mensen zitten in een situatie waarvan ze zelf zeggen dat het niet slecht is maar als ik vraag of het is wat ze echt willen, moeten ze erkennen dat dat het niet is. Vaak ga je maar door op het ingeslagen pad zonder stil te staan bij je wensen en verlangens. Of als ze wel boven komen wimpel je ze weg met een Ja maar… Ik zie mensen zich afhankelijk opstellen van anderen, van wat ze denken dat andere mensen van hen verwachten. Ze doen niet wat ze voelen dat goed voor hen is. Dit omdat ze bang zijn dat ze er dan niet mogen zijn en niet geaccepteerd worden.

Mijn motto is: Kies voor je geluk. Ga doen wat je zelf wilt, waar jij gelukkig van wordt. Ga voelen wat je wilt en besteed er de nodige aandacht aan. Als je dit gaat doen ga je meer plezier in je leven ervaren, voorkom je lichamelijke klachten, vermoeidheid en ziektes. En ook voorkom je onvrede nu of later over wat je met het leven dat je gegeven is doet. Waarom krijgen veel mensen direct ná hun pensionering lichamelijke klachten? Mogelijk is het zo dat ze tijdens hun leven vóór hun pensionering hun behoeften onderdrukt hebben en niet gedaan hebben wat ze eigenlijk wilden. Dat onderdrukken van die heel sterke krachten in jezelf kost energie en vreet je lichamelijke reserves aan. Vraag jezelf af: Als ik nu dood zou gaan heb ik dan ergens spijt van?

Mijn begeleiding bestaat eruit dat ik mensen met gesprekken, oefeningen en eventueel massage help hun energie vrij te laten stromen naar dat wat zij willen in hun leven, zonder blokkades.
DAN ERVAAR JE PLEZIER EN VOLDOENING IN JE LEVEN.

Tot slot nog een wijsheid van een tibetaans leermeester die erg van toepassing is op mijn manier van coachen:

Ik heb geenszins getracht je iets te leren,
Maar alleen je uit te nodigen te denken,
te twijfelen en te zoeken.