Stop Roken Begeleiding voor Tweetallen

Veel mensen willen wel stoppen met roken maar zien er erg tegenop en/ of hebben al van alles geprobeerd.
Het is bewezen dat een cursus volgen en in groepsverband stoppen de grootste slagingskans biedt. Ik begeleid groepen van 8-15 mensen die bijvoorbeeld door de GGD georganiseerd worden.
Er zijn echter mensen die het niet zien zitten om in een gróte groep hun rookprobleem aan te pakken en/of meer begeleiding nodig hebben dan ik hen een dergelijke groep kan geven.
Daarom heb ik Stop Roken Begeleiding ontwikkeld voor tweetallen of individueel. Dat wil zeggen dat je samen met je vriend, vriendin, moeder, collega, geliefde, of een andere persoon begeleid kan worden bij het stoppen met roken. Je kunt elkaar dan onderling steunen én je krijgt veel aandacht van de begeleidster/coach. Je kunt ook individuele begeleiding krijgen als je bijvoorbeeld niemand kent in je omgeving die wil stoppen met roken.

Er gebeurt heel veel als je stopt met roken. Je krijgt onder andere last van lichamelijke ontwenningsverschijnselen. Je lichamelijke verslaving ben je eigenlijk al na twee weken kwijt. Wel kan je nog klachten hebben, maar dat komt omdat je lichaam zich aan het herstellen is en dat is een heel positief proces.
Vooral krijg je last van geestelijke ontwenningsverschijnselen. Van die psychische verslaving afkomen vraagt wat meer begeleiding. Je hebt als roker linken gelegd tussen allerlei situaties en roken; je moet bijvoorbeeld een sigaret roken ná het eten of bij de koffie. Of als je je boos maakt heb je een sigaret nodig. Die associaties doorbreken is heel moeilijk te doen zonder begeleiding.
Verder is het belangrijk dat je de reden waarom je wilt stoppen heel duidelijk voor ogen hebt; wat is je motivatie. Dat is de belangrijkste drijfveer om het stoppen met roken vol te houden. Die motivatie boven tafel krijgen en houden, daaraan wordt ook gewerkt.
Een reden dat veel mensen terugvallen is dat als `de rook eenmaal opgetrokken is’ er veel achter vandaan komt. Als iets je niet bevalt rook je maar snel even een sigaret en dan is het wel over. Maar als je gestopt bent met roken wordt wat je probeert te verdoezelen heel duidelijk. Veel mensen geven dan de schuld aan de sigaret: dat ik me zo vervelend voel komt omdat ik niet rook. Tja en dan gaan mensen maar weer roken.

In de begeleiding die ik aanbied wordt aan al deze zaken aandacht besteed zodat de kans van slagen heel groot wordt. En last but not least kan ik de mensen ook zelfhypnose leren om het stoppen te vergemakkelijken.
In tien bijeenkomsten van anderhalf uur is de kans groot dat u beiden van het roken af bent.
Als u individueel begeleid wilt worden, omdat u bijvoorbeeld niemand weet die ook wil stoppen, krijgt u 10 bijeenkomsten van een uur. Voor de kosten zie de prijslijst.
Deze kosten heeft u er snel uit als u stopt met roken. Als u een pakje per dag rookt à 4,80 dan verdiend u het in drie maanden terug.
Ook is er de mogelijkheid voor een incidenteel gesprek, bijvoorbeeld als u al een cursus gevolgd hebt.
Ik ben gediplomeerd stop roken begeleider van Stivoro, de landelijke organisatie voor stoppen met roken.